Saya Anak Malaysia

Selamat Menyambut Kemerdekaan ke 53. Bersyukur dan hargailah kemerdekaan yang telah kita kecapi ini. Pertahankanlah kemerdekaan yang telah diperolehi ini daripada penjajah terutamanya penjajahan alaf baru iaitu penjajahan pemikiran. Tanamkanlah semangat cintakan dan sayangkan negara diusia kecil lagi. Mudah-mudahan kemerdekaan dan keamanan yang dikecapi ini akan berkekalan selama-lamanya…Insyaallah…

~ by alaminabdullah on August 28, 2010.

5 Responses to “Saya Anak Malaysia”

  1. wow…very nice angle..
    lighting pun mantap..hehe..

    • terima kasih muhdnur.dengan meng ‘apply’ sedikit basic photography dan alat yang sesuai maka terhasillah gmbr yg tak seberapa ni.sebenarnya susah nk ambil gmbr budak ni.dia susah nk disuruh buat action.sb nk dpt rim light kesian anak sy terpaksa duk tgk panas.hanya dpt gmbr beberapa keping je coz dia merajuk xnk ambl gmbr.

  2. Wei Abe.. blh tgal no phone mu.. aku baru paka cam.. nk blaja skt2 nga mung..

    Cute gamba ank mu hk ni…

  3. So lagi nk tanyo, gano mu blh wak bokeh gtu…???

    • slm..aku pn bkn pandai sgt ju..aku byk bc kt internet dan try n error je.pahtu ada jg tnya sain2 ckt.psl bokeh anak aku tu aku pakai lens nikon 70-200.sb tu jd gitu.untuk basic blajar ambil gmbr ni mu kene pehe speed,apeture n iso jah.tu factor yg mempengaruhi exposure gmbr.basic kedua adalah composition..dlm composition mu kena apply benda plg basic iaitu rule of third..tu je yg pnting n plg basic dlm ambl gmbr (correct exposure n rule of third).yg lain tu skill yg kena diupgrade bila da pandai,ada duit lebih n so on..nti kita share la knowlege
      ada masa nanti mu buka la ni..
      http://www.alaminabdullah.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: